Bu yazımızda Muğla Menteşe Üretici Pazarı Üretici Pazarı hangi gün nerede kurulur? Bu pazara nasıl ulaşabilirsiniz? Muğla Menteşe Üretici Pazarı Üretici Pazarı alanında bu ay hangi meyve ve sebzeler satılmaktadır? gibi soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.
Muğla, Merkez ilçesi Merkez mevkisinde Şeyh Mah.pazaryeri Sok. kurulmaktadır.
Google harita linki için tıklayın.
Çarşamba günleri kurulmaktadır.
Bu pazar genellikle saat 10:00-19:00 arasında kuruludur.
Muğla Menteşe Üretici Pazarı Üretici Pazarında bölge köylerde yetişmiş sebze ve meyveler köylüler tarafından satılmaktadır.
Mart ayında sebze olacak en çok pazarda ıspanak, havuç, pırasa, kırmızı turp, brokoli, pancar, taze yeşil kabak bulabilirsiniz. Meyve olarak ise elma ve muz satın alabilirsiniz.
Mart ayında pazarda gümüş, izmarit, mezgit, kalkan, kaya balığı, mezgit, kefal, levrek, yayın gibi balıkları bulabilirsiniz.
Şubat ayında sebze olacak en çok pazarda Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, pazı, ıspanak, pırasa, pancar, defne yaprağı, havuç, turp bulabilirsiniz. Meyve olarak ise Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva satın alabilirsiniz.
Dereotu, marul, maydanoz, nane, roka, tere, pazı, yeşil soğan gibi sebzeler sadece Şubat ayında değil dört mevsim boyunca yetişir. Ayrıca kuru sarımsak, kuru soğan ve taze olduğu mevsimler dışında eski limon da her zaman bulunabilir.
Şubat, Kalkan mevsiminin başlangıcıdır. Tekir, gümüş, hamsi, izmarit, kalkan, mersin, torik, kefal, levrek şubat ayında lezzetlidir.