Bu yazımızda İstanbul Yavuz Selım-2 Semt Pazarı hangi gün nerede kurulur? Bu pazara nasıl ulaşabilirsiniz? İstanbul Yavuz Selım-2 Semt Pazarı alanında bu ay hangi meyve ve sebzeler satılmaktadır? gibi soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.
İstanbul, Kartal ilçesi Soğanlık mevkisinde Yavuz Selım Caddesı kurulmaktadır.
Google harita linki için tıklayın.
Pazar günleri kurulmaktadır.
Bu pazar genellikle saat 10:00-19:00 arasında kuruludur.
İstanbul Yavuz Selım-2 Semt Pazarında mevsim sebze ve meyvelerinin yanı sıra sera üretimi sebzeler bulunmaktadır.
Mart ayında sebze olacak en çok pazarda ıspanak, havuç, pırasa, kırmızı turp, brokoli, pancar, taze yeşil kabak bulabilirsiniz. Meyve olarak ise elma ve muz satın alabilirsiniz.
Mart ayında pazarda gümüş, izmarit, mezgit, kalkan, kaya balığı, mezgit, kefal, levrek, yayın gibi balıkları bulabilirsiniz.
Nisan ayında sebze olacak en çok pazarda Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz, taze kekik, bakla, marul bulabilirsiniz. Meyve olarak ise Yeşil erik, çağla satın alabilirsiniz.
Dereotu, marul, maydanoz, nane, roka, tere, pazı, yeşil soğan gibi sebzeler sadece Nisan ayında değil dört mevsim boyunca yetişir. Ayrıca kuru sarımsak, kuru soğan ve taze olduğu mevsimler dışında eski limon da her zaman bulunabilir.
Gümüş, izmarit, kalkan, mersin, barbun, levrek, kefal, kaya balığı lezzetlidir. Nisan ayında en fazla avlanan balıklar kalkan, levrek, mercandır.